Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΠΕΜΠΤΗ 10/6

Η κινηματογραφική λέσχη παρουσιάζει την τελευταία ταινία για το φετινό ακαδημαϊκό έτος: Μπανάνες (1971), του Woody Allen.

Ο Φίλντιν Μέλις , ένας μοναχικός και αδέξιος Νεοϋρκέζος, ερωτεύεται τη Νάνσι,  μια πολιτική ακτιβίστρια. Πηγαίνει σε πορείες και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να την πείσει ότι αξίζει την αγάπη της, αλλά η Νάνσι τον απορρίπτει καθώς θέλει κάποιον με μεγαλύτερες ηγετικές ικανότητες. Ο Φίλντιν πηγαίνει στο Σαν Μάρκος, ένα μικροσκοπικό κράτος της Λατινικής Αμερικής που κυβερνάται από έναν σκληρό δικτάτορα. Επικρατεί αναταραχή, ο Φίλντιν τάσσεται στο πλευρό των ανταρτών και καταφέρνει τελικά να γίνει πρόεδρος της χώρας. Όταν επιστρέφει στις Η.Π.Α. για να κλείσει κάποιες εμπορικές συμφωνίες, ξανασυναντά τη Νάνσι, η οποία αυτή τη φορά τον ερωτεύεται. Μόλις η τρίτη ταινία μεγάλου μήκους που γύρισε ο Woody Allen το 1971, σε ηλικία 36 ετών, μια κωμωδία που έχει τη διάσταση της σάτιρας και του πολιτικού χλευασμού.

Σκηνοθεσία: Woody Allen
Σενάριο: Woody Allen, Mickey Rose
Πρωταγωνιστούν: Woody Allen, Louise Lasser
Μουσική Επένδυση: Marvin Hamlisch
Παραγωγής: 1971
Διάρκεια: 82’
O Γούντι Άλεν, γεννήθηκε το 1935 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Είναι Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, κωμικός, συγγραφέας και μουσικός του οποίου ο μεγάλος όγκος των έργων του και το εγκεφαλικό εκφραστικό ύφος του τον κατέστησαν έναν από τους πιο διάσημους και δημιουργικούς παραγωγούς ταινιών της σύγχρονης εποχής. Γράφει και σκηνοθετεί τις ταινίες του ενώ έχει παίξει ρόλους σε πολλές από αυτές. Ο Άλεν αποδίδει μεγάλο μέρος της έμπνευσής του στη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, τον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο και κυρίως στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπου γεννήθηκε και έχει περάσει όλη του τη ζωή. Στην πραγματικότητα, η κινηματογραφική του περσόνα αποτελεί την ενσάρκωση ενός Εβραίου διανοούμενου της Νέας Υόρκης: νευρωτικός και εγωκεντρικός, κοσμοπολίτης και ταυτόχρονα ανασφαλής, με αυτοσαρκαστική αίσθηση χιούμορ.

4 σχόλια:

  1. Μήπως γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει η ταινία "ΠΙΠΙ ΚΑΚΑ και ΝΑΝΙ" του Μάρκο Φερέρι με τον Μπενίνι
    σε dvd; Ή μήπως κάποιο άτομο από την κινηματογραφική λέσχη που την έπαιξε στην Κέρκυρα, γιατί δεν μπορώ να τη βρω πουθενά. Θα του ήμουν ευγνώμων αν με ενημέρωνε με e-mail στην παρακάτω διεύθυνση:
    takis_douv@yahoo.gr
    Ευχαριστώ πολύ
    Δημήτρης Ντούβαλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για δες αυτο το λινκ
    http://www.foriegnmoviesddl.com/2010/05/chiedo-asilo-1979-marco-ferreri.html

    Ειναι με αγγλικους υποτιτλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δε γνωριζω αν υπαρχει σε dvd, εμεις την ειχαμε προβαλει παντως σε φιλμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ πολύ!
    Δημήτρης Ντούβαλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή