Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/11/10


Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιονίου Πανεπιστημίου παρουσιάζει στη φοιτητική κατάληψη στέγης την πρώτη της ταινία για το νέο ακαδημαϊκό έτος: «η έβδομη σφραγίδα», του Bergman.
Ως γνωστόν, η Ιόνιος Ακαδημία τελεί υπό κατάληψη από τις αρχές Οκτώβρη, στην αρχή συμβολική και έπειτα κανονική, με αίτημα τη δημόσια και δωρεάν στέγαση όλων των φοιτητών. Ως εκ τούτου η Κινηματογραφική Λέσχη δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει το έργο της αφού η αίθουσα τελετών της Ακαδημίας παρέμενε κλειστή.  Τασσόμαστε υποστηριχτές των συμφοιτητών μας που λειτούργησαν τις καταλήψεις και μοναδικούς υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή και όλες τις δυσλειτουργίες που επακολούθησαν θεωρούμε τις διοικητικές αρχές του Πανεπιστημίου, τις παρατάξεις εν γένει (που η κάθε μία τοποθετείται με μόνο γνώμονα τα ιδιοτελή της συμφέροντα), καθώς και την απάθεια της κυρίως μάζας των φοιτητών και των φορολογούμενων πολιτών που θίγονται άμεσα από την κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος, με αποτέλεσμα να μη δίνεται λύση στο πρόβλημα. Οι κινητοποιήσεις, εκτός των άλλων, οδήγησαν στην κατάληψη ενός ‘δημόσιου’/ κρατικού κτηρίου, για στέγη αυτή την φορά. Μετά από κάλεσμα που δεχτήκαμε από την συνέλευση της κατάληψης, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το κινηματογραφικό μας έργο και εκεί.
Αντιλαμβανόμαστε τη νέα κατάληψη στέγης και ως χώρο δημιουργίας,έτσι δεχόμαστε την απαλλοτρίωση της κρατικής περιουσίας ως θεμιτό πολιτικό εργαλείο. Άλλωστε, η Κινηματογραφική είχε γεννηθεί από την κατάληψη χώρου του φρουρίου προς στέγη του Μουσικού τμήματος και διαμορφώθηκε με στόχο να παίζει όχι στρατευμένες ή στενά πολιτικές ταινίες, αλλά ταινίες που να φωτίζουν τις δυνατότητες της ισχυρής προσωπικής βούλησης του καθενός και την επακόλουθη μόρφωση επαναστατημένων ανθρώπων…
Ελπίζουμε να συμβάλλαμε τόσα χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση, να μας δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουμε να προωθούμε την ελεύθερη σκέψη μέσω της Τέχνης από το χώρο της Ακαδημίας (όταν με το καλό ανοίξει) και να μη χρειαστεί να λογοδοτήσουμε στις πανεπιστημιακές αρχές για την επιλογή μας να στηρίξουμε τη φοιτητική κατάληψη στέγης.

Η προβολή ξεκινά την Κυριακή 21/11/10 στις 21:00.
Το κτήριο βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 15
Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι


5 σχόλια:

  1. Δηλαδη απο εδω και περα θα ειναι καθε Κυριακή και όχι Πεμπτη οπως περσι;
    - Πολυ καλη ταινια παντως απο τα αριστουργηματα του Ingmar Bergman.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλή επιτυχία παίδες στο νέο σας ξεκίνημα.νομίζω πάντως ότι έχετε ένα φάουλ στο κάλεσμα.όλες οι παρατάξεις δεν είναι το ίδιο.είναι σαν να τσουβαλίαζετε κ να εξισώνετε όλες τις πολιτικ ές απόψεις που μπορεί να οργανώνονται συλλογικά.σαν να λέμε χοντρικά ότι η χρυσή αυγή το πασοκ η ακ και η ανταρσύα είναι το ίδιο πράγμα.κατά τη γνώμη αυτό δεν ισχύει.αναλογα κ στο ιόνιο πανεπιστήμιο δεν είναι το ίδιο η πασπ η πκσ και τα σχήματα της εαακ.καλώς η κακώς υπήρξαν επίσης, άτομα που συμμετείχαν στην κατάληψη πρυτανείας κ στην συνέχεια στην κατάληψη στέγης που είναι οργανωμένοι.επειδή η κινηματογραφική λέσχη είναι μια ομάδα με πλούσια παρακαταθήκη ίσως η πιο παλιά καλιτεχνική ομάδα στο ι.π. είναι ατυχής μια τέτοια τοποθέτηση καθώς δημιουργεί λανθασμένς εντυπώσεις. αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι κυριακες ειναι μια μερα που βολευει και την καταληψη και εμας, οποτε θα ειναι μια συχνη επιλογη οταν αποφασιζουμε να παιζουμε στο χωρο αυτο. οπως βλεπεις και απο το νεο μας αφιερωμα δεν θα αποτελει κανονα. οι προβολες σε φιλμ θα συνεχιστουν κανονικα στην ιονιο ακαδημια πολυ συντομα, κυριως πεμπτες ως γνωστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην παραπάνω γραμμή, λέμε ότι τασσόμαστε υποστηριχτές των συμφοιτητών
    μας που λειτούργησαν τις καταλήψεις. Αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζουμε τον
    όποιον άνθρωπο/ φοιτητή συνείσφερε στις κινητοποιήσεις προς την κατεύθυνση
    της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας πέραν κομματικής/ παραταξιακής ιδιότητας.
    Σαν κινηματογραφική, αντί της συγκριτικής λογικής του ποια οργάνωση είναι
    καλύτερα οργανωμένη ή τοποθετημένη, προτιμούμε να αναφερθούμε στους
    όποιους εναπομείναντες επαναστατημένους, στην ζωή τους, ανθρώπους και
    όχι στους οργανωμένους επαναστάτες.
    Παρόλα αυτά χαιρόμαστε για τα άτομα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής
    Κίνησης που συμμετείχαν και σε αυτές τις κινητοποιήσεις.
    Αφού η Ε.Α.Α.Κ. είναι ανεξάρτητη ομάδα, το παραταξιακό που θίγουμε, μάλλον δεν την ακουμπάει μιας που, όπως θέλουμε να πιστεύουμε, δεν παρατάσσεται απλώς έναντι σε κάτι, αλλά επιχειρεί προς την διαμόρφωση συγκεκριμένης θέσης για το κάθε ζήτημα.
    Αν και θα ήταν ενδιαφέρον να συζητήσουμε για αυτήν τη συγκεκριμένη
    θέση και την φύση αυτής της γενικόλογης αριστερής κίνησης που προσδιορίζει
    την εν λόγω ομάδα.
    Τέλος, θα παρατήρησες πως τις ευθύνες δεν τις στρέφουμε εμπαθώς προς τις παρατάξεις αλλά και προς την αβουλία του περισσοτέρων. Αυτό που φαίνεται από το κείμενο είναι πως δεν περιμένουμε την λύση από οργανωμένους φωστήρες αλλά από την αφύπνιση και την βούληση της κάθε κοινωνικής μονάδας. Η διαμόρφωση της πολιτικής σκέψης είναι δυνατότητα του καθενός και όχι δουλειά κάποιων ειδικών…
    Τώρα, την οχύρωση της ΑΚ, της ΑΝΤΑΡΣΥ.Α, του ΝΑΡ, της Χρυσής Αυγής ή της όποιας άλλης οργάνωσης από το τσουβάλι που αναφέρεις, την αφήνουμε με χαρά στους εκάστοτε εκπροσώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. επειδή δεν ξέρω παρξηγήθηκε το σχόλιο που έκανα πριν καμιά 20 αριά μέρες.καταρχάς να πω πως το προηγούμενο σχόλιο που υπογράφτηκε ως εαακ ιονίου.δεν εκπροσωπούσε το σύνολο της συλογιικότητας.αλλά ήταν ένα προσωπικο σχόλιο καθαρά ως άτομο.από εκεί κ πέρα το σχόλιο δεν ήθελε να υπερασπιστεί τα σχ΄΄ημτα της εαακ απλά το μόνο που ήθελε να δηλώσει ήταν πως είναι άσχημο να εξισώνονται όλες οι πολιτικές αντιλήψεις που τυγχάνουν να οργανώνονται συλλογικά.κι εσείς που τυγχάνει να είστε μια ομάδα τέχνης θα μpορούσαν κάποιοι να πουν πως έχετε τα δικά σαςοφέλη όπως ας πο΄με μια ομάδα τέχνης βαλμένη από ένα τοπικοό συμβούλιο νέων.κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο κ αναληθές.αυτά τα λίγα η πολιτική όπως όρθα γράφετe κι εσείς πια θα παραχθεί από τις ίδιες τις πλητόμμενες ομάδες τους ίδιους τους πληττόμενους ανθρώπους κι όχι τλκ από τις οργανωμένες ομάδες.αλλά που κ που μπορεί να χρειάζονται κι αυτές.αυτά τα λίγα γιατι κι ο κόσμος καταλαβαίνει μερικές φορές λιγότερα από όσα πρέπει.φιλικά jim kyr

    ΑπάντησηΔιαγραφή