Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ "ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ" 2-15/6/11

Η κιν/φική λέσχη παρουσιάζει το αφιέρωμα "σεξουαλικότητα και κινηματογράφος", το οποίο θα διεξαχθεί με παράλληλες προβολές στην Ιόνιο Ακαδημία και στη φοιτητική κατάληψη στέγης Δράκα.

Το αφιέρωμα αποσκοπεί στην προβολή ταινίων οι οποίες προσεγγίζουν με διαφορετικούς τρόπους το θέμα της σεξουαλικότητας. 

Πέμπτη 2/6: A Snake of June, του Synia Tsukamoto. Ιαπωνία (2002)
Ιόνιος Ακαδημία, ώρα έναρξης: 21.00

Λίγα λόγια:
          Είναι άνοιξη και ενώ όλα μοιάζουν να κυριεύονται από ερωτική διάθεση τα σώματα των ανθρώπων παραμένουν στεγνά. Μια κοπέλα εργάζεται σε ένα κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης ατόμων που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα. Ένας άντρας που ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του, βρίσκει στην κοπέλα το νέο του ενδιαφέρον. Ο τελευταίος λοιπόν θα προσπαθήσει με την πάντοτε προσφιλή μέθοδο του εκβιασμού να βοηθήσει στην τόνωση του βαρετού έγγαμου βίου της, στοχεύοντας στη σεξουαλική της απελευθέρωση. Ένα επίπονο σκοτεινό ταξίδι σεξουαλικής αυτογνωσίας, μέσα απ' το οποίο μπορεί να καταφέρουν να προσεγγίσουν την ανθρώπινή τους πλευρά.
          Κάμερα στο χέρι, ασπρόμαυρη φωτογραφία με κόκκο, πειραγμένες εικόνες και υστερικές ερμηνείες, αποτελούν τα χαρακτηριστικά της ταινίας. Το νερό είναι ένας από τους κρυφούς χαρακτήρες αυτής της ταινίας που λειτουργεί όχι ως μια δύναμη με εξαγνιστικό χαρακτήρα, αλλά ως ένα μέσο που σκοτώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου